Artikel

‘Doen jullie dat ook?’

Door: | Tijd: ongeveer 3 minuten

Maar al te vaak krijgen wij van klanten te horen 'doen jullie dat ook?'. Viesrood is een veelzijdig organisatie. Er zijn maar weinig uitdagingen - op het gebied van technisch en creatief ontwerp - die we uit de weg gaan. Veel gebeurt ook achter de schermen. Dan hebben we het met name over denk- en doewerk rond de aanloop naar creatieve concepten, maar ook over technische ontwikkeling, of over het ontwerp achter die techniek.

Om wat meer licht te schijnen op wat we doen naast grafisch, illustratief, interactief en ruimtelijk ontwerp - waar deze site en Instagram vol van staan - heb ik besloten om dit blog te schrijven. Niet dat ik hiermee al onze activiteiten samenvat, maar wel een aantal die je bij Viesrood wellicht niet zo snel verwacht.

Requirements engineering

Om te beginnen, we houden niet van populaire Engelstalige woorden indien er ook een Nederlandse vertaling bestaat. Een goede vertaling voor ‘Requirements engineering’ (RE) bestaat helaas niet. Het gaat ook niet zo zeer om de titel, maar meer om wat een requirements engineer doet. 
Sommige interactieve projecten (denk aan websites en apps) die wij ontwerpen zijn dermate complex dat het nodig is om de wensen van de gebruikers van die projecten heel gestructureerd te documenteren. Hierbij wordt gekeken naar de wensen op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. We beschrijven de huidige informatiesystemen en stellen vast hoe die aangepast kunnen worden. Daarna plannen we een vervolgtraject en wordt het voorstel overgedragen aan onze ontwerpers. 

 

UX-design

De wensen op het gebied van functionaliteit die door de requirements engineer zijn vastgesteld worden vertaald naar een interactief ontwerp door onze UX-designer of user experience designer. De UX-designer is verantwoordelijk voor een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring. Dat wordt gedaan door onder meer tests, gebruikersonderzoeken, statistieken en analyses. Hierbij wordt nagegaan hoe een gebruiker bepaalde websites of andere interactieve producten ervaart. Het is onze doelstelling deze ervaring zo effectief mogelijk te optimaliseren.

 

Programmeren

In tegenstelling tot veel andere ontwerpbureaus hebben wij onze eigen programmeurs in huis. Zodoende kunnen ideeën van ontwerpers voor interactieve projecten onder 1 dak worden technisch worden ontwikkeld. Dit bespaart tijd, geld en bovenal frustratie. Omdat onze technische ontwikkelaars bij ons team horen voelen ze zeer goed aan wat de ontwerpers bedoelen. De klant komt tijdens het ontwikkelproces niet voor verassingen te staan.

 

Meer weten?

Jef de Roode
Neem geheel vrijblijvend contact op met Jef de Roode
Bel ons gerust op (038 - 750 12 62) of gebruik het onderstaande formulier

Kijk verder